Focaccia - nattjäst

Ett jättegott och roligt bröd att baka.
Ingredienser:
25 gram jäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 msk olja (gärna nötig rapsolja eller olivolja för smak)
ca 12-13 dl vetemjöl
Ugn: 225 grader.
Gör såhär :
1. Lös upp jästen i det kalla vattnet.
2. Tillsätt salt, olja(jag smaksatte min olivolja) och vetemjöl. Börja med 3-4 deciliter vetemjöl och arbeta in. Lägg sen till en deciliter till i taget.


3. Arbeta degen kraftigt, gärna med en maskin, tills det blir en fin lös deg.

4. Smörj en stor bunke med olja och lägg över degen i den. Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 8-12 timmar.
På morgonen
5. Ta ut degen ur kylskåpet. Häll ut den i en bakpapperklädd långpanna. Tryck ut med en mjölad eller blöt hand.
6. Gör några hål i degen och droppa över med lite olja. Strö på med valfri garnering. (hackade Valnötter, färska örter eller grönsaker) Strö över med lite fling- eller grovsalt.
7. Låt brödet jäsa utan duk i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
8. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det gärna nygräddat.