Ryttarkaka


 
Ugn: 225 grader 
 
Glasyr:
75 g smör(smält)
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g kokos
1 tsk vaniljsocker
 
Botten:
4 st ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 gram smör, smält
 
Såhär gör du:
 
1. Blanda smör, socker, grädde och sirap.Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och vaniljsockret och koka ytterligare någon minut.
2.Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (30 x 45 cm).
3. Grädda kakan 10-12 minuteri 225 graders ugnsvärme.
4. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått gyllenbrun färg.