Bakpulverfrallor

Snabbt bröd med bakpulver, ett perfekt snabbt frukostbröd eller om du vill slänga ihop ett nybakt bröd till soppan eller annat.
 
Ingredienser
7 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
2 msk rapsolja 
2,5 dl mjölk  
Vallmofrön 
 
Ugn: 250 grader 
 
Gör såhär:
 
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg, men ändå så att den går att jobba med. Tillsätt mer mjöl om den känns för kladdig.
 
2. lägg upp degen på mjölat bord och rulla ut den till en längd. Dela i 6 bitar. 
 
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
 
4. Strö mjöl över bollarna och forma till dom.
 
5. Strö över vallmofrön och grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. 
 
 
7. Låt dem svalna något, men ät dom gärna nybakade! Då är dom allltid som godast!