Cookie Dough-rulltårta


Ingredienser 

Botten 
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Cookie Dough-fyllning 
300 g smör - rumsvarmt
2 dl florsocker
2 dl farinsocker 
2 msk vaniljsocker
0,5 vetemjöl 
2 äggulor 
100 g mörk choklad 

Gör såhär 

Sätt ugnen på 250°.

 1.Vispa ägg och socker pösigt. 

2. Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.

 3. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.

 4. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken och strö över socker. Stjälp upp kakan på sockret direkt när den kommer ur ugnen. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt kakan kallna. 

Gör medan smörkrämen. 

Smörkräm
1. Mixa farinsocker tillsammans med florsocker i en mixer, det ska bildas ett pulver och farinsockrets kristaller ska försvinna. 

2. Vispa sedan det mixade sockret tillsammans med smör poröst. 

3. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och äggula och vispa samman. 

4. Hacka mörk choklad och rör ner i smeten. 

5. Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt. Spara bakplåtspappret kvar och linda utanpå pappret folie så kakan är helt täckt. Förvara rullen i kylskåp eller frys in tills den ska serveras. 

Ta fram innan servering och skär upp i jämna bitar!