Silviakaka med lime


  •  

     Ingredienser för ca 50rutor
    6 ägg
    5 1/5 dl strösocker ( 495 gr)
    skalet av 1 lime
    6 dl vetemjöl ( 360 gr)
    1 msk bakpulver
    3 dl kokande vatten.
    Glasyr
    300 gr smör
    4,5 dl strösocker (270 gr)
    2 tsk vaniljsocker
    3 ägg gulor
    2 tsk pressad citron
    Dekoration: Kokos
     
    Instruktion
    Sätt ugnen på 175 grader
    1. Vispa ägg och socker poröst. I ca 5 minuter.
    2. Tillsätt citronskalet
    3. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten tillsammans med det heta vattnet. Obs mjölet ska siktas ner. Bästa är att sikta mjöl och bakpulver en gång för att sikta det ytterliggare när blandningen ska vändas ner i smeten.
    4. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper
    5. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 cm. Låt svalna
    Glasyr
    1. Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull,se till att sockerkristallerna löses upp. Låg värme och rör ofta/hela tiden så att det inte bränns.
    2. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna.
    3. Låt svalna, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö på kokosen.
    4. Skär i rutor.