Hasselnötsbitar


Små sega hasselnötsbitar som påminner om geisha i smaken!
 
Ingredienser:
 
1 pkt hasselnötter á 200 g
1 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
0.5 pkt digestivekex 
150 g mjölkchoklad
 
Garnering 
 
200 g mjölkchoklad 
 
Gör såhär:
 
1. Rosta hasselnöttern i ugnen ca 10 min i 200 grader eller tills skalet börja släppa. 
 
2. Ta ut och lägg nötterna i en handduk och försök gnugga bort skalet så gått det går. 
 
3. Lägg i nötterna i en matberedare/mixer och mixa slät till ett "smör" bildas.

4. Du kan fortsätta ha kvar nötterna i matberedaren om du använder en sån. Blanda

5. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron. När chokladen svalnat något häller du över den till nötblandingen och mixa till en jämn och slät smet. 
 
4.  
Bryt ner digestivekexen och mixa. Du behöver inte mixa jätte noga. Det får gärna vara kvar några kexklumpar så det blir ett crunsh. Blanda sedan ner florsocker och vaniljsocker så tills smeten blir hård. 
 
5. När du känner dig nöjd med smeten kan du ställa in den i kylskåtet för att stelna. Då ser du även om smeten är tillräcklig torr och fast för att rulla ihop. 
 
6. När smeten stått ett tag, ca 1h kan du börja rulla dom(skulle dom vara för mjuka så kan du tillsätta florsocker tills du är nöjd)
 
7. Jag rullade mina sen tryckte till dom lätt med en gaffel. 
 
 
 
8. När du rullat all smet kan du lägga in dom i kylspået igen innan du ska doppa dom i choklad. 
 
9. Smält nu choklad igen i ett vattenbad eller i micron. När allt är smält kan du doppa dina bollar.