Ballerinakladdkaka Cheesecake
INGREDIENSER
3 Ballerinakladdkaka paket, (2 paket till cheesecakebotten & 1 paket till dekoration)
75 g Smör, gärna osaltat
4 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 Vaniljstång eller 1 tsk bourbon vaniljpulver
75 g Smör, gärna osaltat
4 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 Vaniljstång eller 1 tsk bourbon vaniljpulver
200g Philadelphia ost
4 dl vispgrädde
Hackad choklad
CHOKLAD GANACHE
200 g Ljus/mörk blockchoklad(jag blandade)
2 dl Vispgrädde
1 tsk Rapsolja
2 dl Vispgrädde
1 tsk Rapsolja
TOPPING
3 dl Vispgrädde
100 g Philadelphia ost
1 dl Florsocker
6 Ballerina kex
1 tsk Vaniljsocker
100 g Philadelphia ost
1 dl Florsocker
6 Ballerina kex
1 tsk Vaniljsocker
Separera äggulorna från äggvitorna utan att någon äggula kommer i den vita, lägg äggen i varsin bunke.
Vispa äggulor, strösocker och vaniljpulver pösigt, blanda sedan in Philadelphia osten med en slickepott.
Ställ smeten åt sidan.
Smält smöret och låt det svalna något.
Separera fyllningen i varje kex och lägg i en skål, mixa kexen i en matberedare till fina smulor.
Ta fram en springform cirka 24cm, täck botten med bakplåtspapper.
Häll smöret i kaksmulorna och blanda noga, tryck ner smulorna i springformen och ställ åt sidan. Försök tryck kanten uppåt så att kanten blir tydligare när den ska ätas
Vispa vispgrädden till den blir halv hård.
Hacka fyllningen från kexen och tillsätt i grädden och fortsätt vispa till grädden blir fast.
Vänd försiktigt vispgrädden i äggsmeten med en slickepott.
Vispa sedan äggvitorna till en fast skum och vänd även den försiktigt i smeten.
Häll in smeten i springformen, knacka springformen ett par gånger så eventuella luftbubblor försvinner.
Plasta in cheesecaken och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
Gör choklad ganachen genom att hacka chokladen fint och lägg i en skål.
Vispa sedan äggvitorna till en fast skum och vänd även den försiktigt i smeten.
Häll in smeten i springformen, knacka springformen ett par gånger så eventuella luftbubblor försvinner.
Plasta in cheesecaken och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
Gör choklad ganachen genom att hacka chokladen fint och lägg i en skål.
Värm grädden men låt den INTE koka, häll över grädden över chokladen och blanda tills allting har smält, häll i olja och rör om.
Låt ganachen svalna.
Ta sedan ut cheesecaken från frysen, behåll den i formen.
Häll över choklad ganachen och ställ tillbaka den i frysen i 30-40 minuter.
Gör toppen genom att mixa ballerina kakorna fint i en mixer/matberedare.
Vispa grädden tills den blir mellan hård,
tillsätt kaksmulorna, florsocker, vaniljsocker och Philadelphia osten och vispa till en fast kräm.Dekorera cheesecaken och njut ! <3
Vispa grädden tills den blir mellan hård,
tillsätt kaksmulorna, florsocker, vaniljsocker och Philadelphia osten och vispa till en fast kräm.Dekorera cheesecaken och njut ! <3