Ballerinakladdkaka Cheesecake

INGREDIENSER
3 Ballerinakladdkaka paket, (2 paket till cheesecakebotten & 1 paket till dekoration)
75 g Smör, gärna osaltat
4 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 Vaniljstång eller 1 tsk bourbon vaniljpulver
200g Philadelphia ost
4 dl vispgrädde
Hackad choklad

CHOKLAD GANACHE 

200 g Ljus/mörk blockchoklad(jag blandade)
2 dl Vispgrädde
1 tsk Rapsolja

TOPPING

3 dl Vispgrädde
100 g Philadelphia ost
1 dl Florsocker
6 Ballerina kex
1 tsk Vaniljsocker
 
 

Separera äggulorna från äggvitorna utan att någon äggula kommer i den vita, lägg äggen i varsin bunke. 

Vispa äggulor, strösocker och vaniljpulver pösigt, blanda sedan in Philadelphia osten med en slickepott.
Ställ smeten åt sidan.

IMG_0550Smält smöret och låt det svalna något.

Separera fyllningen i varje kex och lägg i en skål, mixa kexen i en matberedare till fina smulor.

Ta fram en springform cirka 24cm, täck botten med bakplåtspapper.
Häll smöret i kaksmulorna och blanda noga, tryck ner smulorna i springformen och ställ åt sidan. Försök tryck kanten uppåt så att kanten blir tydligare när den ska ätas

IMG_0543IMG_0546IMG_0547

Vispa vispgrädden till den blir halv hård.

Hacka fyllningen från kexen och tillsätt i grädden och fortsätt vispa till grädden blir fast.

IMG_0557IMG_0558

Vänd försiktigt vispgrädden i äggsmeten med en slickepott.
Vispa sedan äggvitorna till en fast skum och vänd även den försiktigt i smeten.
Häll in smeten i springformen, knacka springformen ett par gånger så eventuella luftbubblor försvinner.
Plasta in cheesecaken och ställ in i frysen i minst 5 timmar.
IMG_0559IMG_0560Gör choklad ganachen genom att hacka chokladen fint och lägg i en skål.

Värm grädden men låt den INTE koka, häll över grädden över chokladen och blanda tills allting har smält, häll i olja och rör om.
Låt ganachen svalna.
Ta sedan ut cheesecaken från frysen, behåll den i formen.
Häll över choklad ganachen och ställ tillbaka den i frysen i 30-40 minuter.
 
Gör toppen genom att mixa ballerina kakorna fint i en mixer/matberedare.
Vispa grädden tills den blir mellan hård,
tillsätt kaksmulorna, florsocker, vaniljsocker och Philadelphia osten och vispa till en fast kräm.Dekorera cheesecaken och njut ! <3