Pina Colada-bakelser








Rom och vaniljkladdkaka 
150 g smör
3 ägg  
3,5 dl strösocker 
1,5 dl vetemjöl 
1,5 dl marsanpulver för kallvispad vaniljsås 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk ljus rom (ex. Bacardi, går att utesluta) 
1 nypa salt  

Kokosmousse
350 g grädde
2 tsk vaniljsocker 
300 g färskost 
60 g florsocker
60 g kokos 
100 g vitchoklad

Ananas-spegel 
0,5 dl ananasjuice 
0,5 dl citronsaft(ca 1/2 citron) 
1 msk socker 
1 gelatinblad 

Ugn: 175 grader.

Gör såhär:

Vaniljkladdkaka

1. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna. 

2. Tillsätt därefter ägg, rom och socker i smöret och blanda ordentligt. 

3. Sikta ner resterande ingredienser. 

4. Häll smeten i cirkelformade silikonformar. Finns HÄR. Går lika bra i springform, ca 20 cm i diametern.

5. Grädda kakan i mitt av ugnen ugnen i ca 10-13 minuter, eller tills kanterna börjar stelna, men den fortfarande dallrar lite i mitten. Gräddar du i en springform kommer du behöva grädda kakan några minuter extra. 

6. Ta ut och låt svalna helt i formen. 

Kokosmousse

1. I en matberedare eller blender mixa florsocker, vaniljsocker och kokos tills att kokosen blivit sönder mixade. 

2. Smält chokladen över ett vatten bad. 

3. Därefter vispa kokos-blandningen med färskosten och rör ner den vita chokladen. 

3. Vispa grädden till hårda toppar(var försiktig så att du inte vispar för mycket) 

4. Vänd kokosröran i grädden rör tills den är helt blanda. 

5. Med en sked, för kokos-moussen över kladdkakabotten som du låter vara kvar i silikonformen. 

Ställ silikonformen i frysen minst 2 timmar. 

Ananas-spegel

När kokos-moussen fryst tar du ut silikonformen från frysen och börjar med ananas-spegeln. 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

2. I en kastrull blanda resterande ingredienser, värm försiktigt tills sockerkristllerna smält.

3. Rör då ner gelatinbladet, rör tills att den löst upp sig. 

4. Låt svalna något, häll sedan ananas-blandningen över kokos-moussen som du fortfarande låter vara kvar i silikonformen. 

5. Ställ snabbt in silikonformen i frysen igen eller ställ kall tills det går att trycka ut moussebakelse ut formen.
(Har du bakat i en springform så gör du liknande men stelningstiden kommer ta lite längre tid)

6. Ta ur moussebakelserna ur formarna, dekorera efter tycke. Jag dekorerade med ananasskivor och drink-paraplyer!