Knäckig rabarber&äppelpaj

 
 
 
 
 
DU BEHÖVER:
5 rabarber
1 äpple
0.5 dl socker

1/2 dl ljus sirap
1 msk hounung
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten
Lite kanel 
Vitchoklad
florsocker
 



Börja med att sätt ugnen på 175 C.
 
Skala äpplet och rabarbernas yta, skär rabarberna i tunna skivor. Ta 0.5 dl och häll över rabarberna och pudra med lite kanel och rör sedan om.( Avvakta med äpplet.)
 
Smält smöret och ställ åt sidan för att låta svalna. Häll i sirap och honung direkt i smöret och blanda alla övriga torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner och rör om.
 
Häll i lite havregryn samt mjöl i pajformens botten, . Lägg sedan i rabarberna och riv med den stora sidan äpplet över rabarberna. häll lite extra socker på och ringla mer houng.
 
Fördela sedan smeten över och riv lite vitchoklad överst sedan ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min alt tills smeten uppe på blir gyllenebrun.

Servera gärna med vaniljvisp. 
Paj