Mangocurd

Ingredienser 

300 g fryst mango
2 dl florsocker 
1 dl socker 
1,5 msk majsstärkelse  
3 äggulor
1,5 tsk vaniljsocker 
50 g smör

Gör såhär 

1. Mixa mango tillsammans med florsocker. 

2. Lägg över i en kastrull tillsammans med strösocker och pressad citronsaft. Koka up och se till så att sockerkristallerna smälts. 

3. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i kastrullen. Låt tjockna. 

3. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggulor och vaniljsocker, sätt tillbaka den och låt sjud under omrörning. Var försiktig så den inte kokar då kan äggen koagulera. 

4. Ta kastrullen från värmen igen, skär upp smöret i mindre bitar och rör ner i mangoblandningen. Låt svalna. 

5. Häll över i väl rengjord burk och förvara i kylen.