Singoalla cheesecake


Botten

1 pkt digestivekex 
1 pkt singoalla (botten på kexen) 
50g smör 

Cheesecake

3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1,5 dl strösocker
200 g färskost
3 äggvitor

Vaniljfyllning

100 g smör
0,5 dl philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker

Hallonspegel

2 dl färdig sylt
4 gelatinblad 

Gör såhär:
 
Botten
Mixa eller smula kexen och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )

Vaniljsocker
1. Lägg i alla ingredienser i en bunke. Vispa upp eller mixa till en smidig smet. 
2. Lägg på fyllningen på kakan. 

Hallonkräm
1. Blöt gelatinbladen i 5 min i kallt vatten.
2. Ta fram en kastrull och lägg i hallonsylt.
3. Lägg i gelatinbladen. Låt koka upp. Sila igenom sylten i en sil så kärnorna försvinner.
4. Låt svalna.

Häll på din cheesecake. 

Cheesecake

Använd tre skålar. Vispa ihop grädden och vaniljsockret i en. Vispa ihop äggulor, socker och färskost i den andra. Vispa äggvitorna till ett skum i den tredje skålen. Blanda sedan ihop alltihop.