After Eight choklad cheesecake


Gör den gärna 1-2 dagar i förväg så den hinner sätta sig. 

Botten
100 gr smör
80 g mörk choklad
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

9 After eight plattor

Cheesecake blandning
200 g philadelfiaost, rumsvarm
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Topp
12 After Eight plattor
50 gr mörk choklad
0,75 dl grädde
25 gr smör

Ugn: 175 grader. 

Gör så här:

1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm.

2. Smält smöret i en kastrull på svag värme.

3. Dra kastrullen från värmen och lägg i chokladen och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.

4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen, rör om noga.

5. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten. 
6. Häll smeten i formen och grädda i ca 15-17 minuter, beroende på form och ugn. Under tiden gör du ett vattenbad och smälter chokladen. 
7. Blanda sen cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet. 
8. Ta ut kakan ur ugnen och tryck först ner "After Eight" plattorna utspritt längst kakans kanter och bred sedan ut cheesecake blandningen jämnt på kakan. 

Stoppa in kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 10-12 minuter, beroende på storlek på form och ugn. Låt svalna. 

Smält ihop alla ingredienser på svag värme till en jämn ganache. Häll sedan över kakan i formen och låt stelna och stå något dygn innan servering.