Sandwichkakor

Du vet dom fantastiska GB sandwich glassarna du köper i frysdisken, nu har du dom som kakor, med ett len mandelsmörskärm!! Smälter i munnen 

Tål eller gillar du inte mandlar så går det enkelt att byta ut och göra en vanlig vaniljsmörkräm. 

 Ingredienser 
3 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl 
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Mandelsmörfyllning
3 dl brändamandlar
300 g smör, rumstempererat 
1 msk vaniljsocker 
0,5 tsk flingsalt
1-2 msk stark kaffe 
Ev. 1 dl florsocker 

Gör så här:

Smörkräm 
1. Ta ut smöret i god tid så att det är rumsvarmt när du börjar jobba med det. 

2. Vispa smöret mjukt och lent och börjar vitna. 

3. Mixa brända mandlar i en mixer(köp färdiga eller gör egna). Mixa till ett nötsmör, när det brända mandlarna har bildat ett smul tillsätter du lite rapsolja tills att du får en mjukare konsistens men den får inte bli rinnig. 

4. Tillsätt mandelsmöret, kallt kaffe, salt och vaniljsocker i bunken med smör och vispa kraftigt samman tills det tjocknar och bildar en kompakt smörkräm. 

5. Smaka av smörkrämen, tycker du om den så är den klar annars om du vill ha den lite sötare så kan du med slickapott börja med att vända ner 1 dl florsocker, fortsätt lite åt gången om du vill få den ännu sötare. Jag tyckte inte att det behövdes, men för lite sötmas skull så kan du tillsätta.. Den blir lite sockrigare i konsistensen också om du tillsätter. 

6. Lägg nu över smörkrämen i en en matlåda eller en bakform klädd med plastfolie, dom ska bli ca 1 till 2 cm tjocka så ta en lämplig form som du har hemma. Ställ sedan i frysen och låt den frysa till sig så att den sen går att stansa senare.

Börja med botten medan. 

Chokladbotten
1. Vispa ägg och socker lätt med slev. 

2. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet rör tills allt är blandat.

3. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (35×40 cm)

4. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 5 minuter.

5. Ta ut och låt svalna helt.

Montering 
7. Stansa ut ringar av chokladbotten och smörkrämen som du tar ut från frysen, i samma storlek. Du kommer behöva dubbelt så många bottnar då en av dom blir lock. 

8. Sätt en chokladbotten på vardera sida av smörkrämen och ställ en efter en på bricka eller fat. Botten är lite kladdig av sig så du får använda stekspade eller annat för att få lås dom från bakplåtspappret. 

9. Ställ in i kylskåp och låt dom sätta sig. 

10. Färdig att serveras efter minst 1h i kyla.

Klart!