Key Lime Pie

(null)


Ingredienser:

Botten

10 stycken digestivekex

75 g smör

Fyllning

3 dl vispgrädde

300 g färskost

rivet skal från 3 limefrukter

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

ev. någon droppe grön pastafärg (kan uteslutas)

 Garnering

1 äggvita

0,5 dl strösocker

Lime

Kexsmulor

 

Gör såhär:

Botten

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
 

Fyllning

  1. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke.
  2. I en annan bunke vispar du samman resten av ingredienserna. Häll sedan över den smeten i vispgrädden och vispa tills allt gått ihop.
  3. Häll upp fyllningen i pajskalet och i silikonformarna om du ska använda det och låt sedan alltsammans stå i frysen i minst 6 timmar innan du ska dekorera och servera.
 
 
Garnering 
  1. Vispa äggvitan till ett fast skum i en värmetålig bunke eller skål.
  2. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning.
  3. Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  4. Ta bort bunken från värmen och vispa tills den svalnat helt.
  5. Spritsa din paj med marängen, bränn av den och dekorera sedan gärna med rivet limeskal och limeskivor.
  6. Pajen behöver ha stått ute i 30 minuter innan servering för att hinna gå från fryst till krämig. Efter att den varit frusen 1 gång kan den förvaras i kylskåpet.
(null)