Singoallamuffins

Till ca 15 stycken.

Ingredienser 

2 ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3.5 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk
0.5 tsk kardemumma 

Vaniljglasyr:

200 g smör  
1 dl philadelphiaost  
2 msk vaniljsocker  
6 dl florsocker  

Hallontoppen:

2 dl färdig sylt
4 gelatinblad

Ugn: 200 grader.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. 

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl, kardemumma och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3.

 

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt svalna. 

 

5. Gröp ur mitten på muffinsarna och gör plats för fyllningen. Pudra den urgröpta muffinsen med Florsocker. 

 
Vaniljglasyren:
 
1. Lägg i alla ingredienser i en bunke. Vispa upp eller mixa till en smidig smet. 
 
2. Spritsa fyllningen i den urgröpta muffinsen. 
 

Hallonkrämen:
 
1. Blöt gelatinbladen i 5 min i kallt vatten.
 
2. Ta fram en kastrull och lägg i hallonsylt.
 
3. Lägg i gelatinbladen. Låt koka upp.
 
4. Sila igenom sylten i en sil så kärnorna försvinner.
 
5. Låt svalna.
 
6. Häll försiktigt krämen överst på muffiensen så den täcker den vita glasyren.
 
7. In i kylen en stund så den sätter sig.