Blåbärspaj

Till en paj :

Botten:
50 gram smör
0,3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,4 tsk bakpulpajver
1 nypa salt

Bär blandning:
2 dl blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1tsk florsocker
1 dl grädde

Smuldeg :
200 gram smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här :
Ställ först ugnen på 175  grader.

Rör ihop tärnat smör med socker, vailjsocker, salt, bakpulver och vetemjöl.
Platta ut degen längst ner i en form. Grädda botten i ca. 10 min.

Ta ut kakan och sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop alla ingredienser i bärblandningen och häll över botten.

Tärna smöret i en bunke, mät upp mjöl och socker och rör ner med smöret, tillsätt vaniljsockret och salt.
Arbeta ihop till en smulig deg och Strö sedan ut detta över bärblandningen.

 
 
Grädda i ugnen i ca 15-20 min. Pajen är klar när den fått lite gyllene färg.

Servera med kall vaniljsås.

 

Paj