Vit rabarberkladdkaka

Kladdkaka
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, jag penslade med smör och kokos i botten.
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omröring.
Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandingen.
3. Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten. Häll den i formen.
4. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan. Jag hyvlade rabarberna långa och gjorde ett mönster på kakan. (valfritt, jag tyckte rabarber smaken försvann lite)
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-30 min. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
6. Pudra över med florsocker innan servering.


