Biskvier i långpanna - Marängsmörkräm

250g riven mandelmassa
1 äggvita
1 msk strösocker
Marängsmörkräm
1 äggvita
1.5 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
100 g choklad
1 nypa salt
Chokladtopping
200 g mörk choklad
0.5 msk rapsolja
Ugn: 200 grader.
Gör så här:
Botten:
1. Riv mandelmassan och blanda ut den med äggvitan och sockret till en slät smet. Vispa lite med elvisp.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 30×20 cm.
3. Bred ut mandelmassan till ett rätt tunt lager, den sväller upp lite när den är klar.
4. Grädda i ca 10-15 minuter på 200 grader, den ska få lite färg.
5. Låt svalna helt innan du rör den..
Marängsmörkräm:
1. Smält chokladen och låt den svalna.
2. Vispa upp äggvita och strösocker i en värmetålig bunke över ett vattenbad.
3. Vispa hela tiden tills marängen blivit fluffig och nått en temperatur om 65°c.
4. Tag av från värmen och fortsätt sedan vispa tills marängen svalnat helt, gärna i din assistent (elvisp funkar också).
5. När marängen svalnar så tillsätter du smöret i små bitar, lite i taget.
6. Vispa hela tiden tills du fått en fluffig marängsmörkräm.
7. Rör sedan ner den smälta, avsvalnade chokladen och rör ihop tills allt blandats väl.
8. Bred ut smörkrämen på botten. Ställ sedan in i frysen i ca. 10-15 minuter.
Chokladtopping:
1. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och tillsätt lite olja för att få den lite mer lättflytande.
2. Låt svalna men inte stelna och bred den över kakan i ett jämt lager. Låt stelna.
3. Låt stelna helt och skär den sedan i rutor med en riktigt varm och vass kniv.
4. Jag spolar min kniv under riktigt varmt vatten och torkar av den. Sen håller jag kniven mot chokladen tills den smälter och jag kan skära igenom. Upprepa värmningen efter varje snitt så blir det fina biskvier utan krossad choklad.