Kladdkakerutor med polka
Ingredienser:
200 g smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2.5 dl (75 g) vetemjöl
2 dl hackad polka
Gör så här:
1. Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme så smöret blir rumsvarmt.
2. Ta under tiden fram en långpanna eller en plåt, ca 30x40 cm eller större och smörj den ordentligt eller klä den med bakplåtspapper som du smörjer.
3. Hacka polkan grovt.

4. Vispa smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp eller använd matberedare.
5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao och vispa till en jämn smet.
6. Tillsätt äggen och vispa ordentligt till en jämn smet (ca 30 sekunder med elvisp).
7. Tillsätt vetemjölet och rör ihop eller vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
8.Bred ut smeten på det smorda området ca 30x40 cm. Strö över polkan.

9. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 8 minuter med över- och undervärme. Med varmluft 175°C i 10-12 minuter.
10. Låt chokladkakan svalna endast några minuter och skär sedan i rutor och lossa dem från bakplåtspappret eller plåten.
