Daimcheesecake med browniebotten

5 dl socker
240 g smör
4 ägg
0,75 msk kallt kaffe
3,75 dl kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 g mörk choklad
3 dl mjöl
Gör så här:
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Börja med att ta fram en form som är 20 x 30 cm (alternativt en springform, då blir det däremot över lite smet) och klä formen med bakplåtspapper.
2. Smält smöret på låg värme & häll i sockret, låt sjuda på svag värme under omrörning i 2-3 minuter tills sockret smält en aning. Ställ åt sidan.
3. Rör ihop ägg, kakao, salt, bakpulver & vaniljsocker. Häll i smör- och sockerblandningen & rör till en jämn smet. Hacka
chokladen grovt & blanda ner i smeten.Tillsätt mjölet & rör om.
4.Häll smeten i en formen och grädda i 20 minuter.

5. Låt kakan svalna och ställ sedan i frysen. Låt kakan stå minst 6 timmar innan du skär den i bitar. (Kakan blir godare ju längre den står i kylen).

Cheesecake:
- Vispa upp vispgrädde.

- Tillsätt den kondenserade mjölken, philadelphiaosten, vaniljsockert och hackade polly och daim. Vispa till en jämn smet.


- Häll smeten på browniebotten och låt stå i frysen minst 4 timmar.
- Vid servering ta fram kakan
- Ta fram en kastrull och smält choklad, grädde och smör på låg värme.
- Låt chokladen svalna helt.
- Häll på cheesecaken.
- Dekorera.

