Saffranskladdkaka med tosca

Saffranskladdkaka
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1,5 dl marsanpulver för kallvispad vaniljsås
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1,5 dl marsanpulver för kallvispad vaniljsås
1 pkt saffran
1 tsk stött kardemumma
Toscaglasyr
Toscaglasyr
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 nypa salt
150 g rostade hackade mandlar och hasselnötter
Ugn: 180 grader.
Gör såhär:
Kladdkakan
1. Smält smöret och blanda i saffran och kardemumma och låt det svalna (svalna annars kan äggen koagulera).2. Tillsätt ägg och socker i smöret och blanda ordentligt
3. Tillsätt mjöl och salt
4. Häll i Marsanpulvret och rör ihop allt till en smet
5. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 20 cm i diametern.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ugnen i ca 13-15 minuter, eller tills kanterna börjar stelna, men den fortfarande dallrar lite i mitten
7. Ta ut och låt svalna i formen
Toscan
1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.2. Häll toscasmeten över kakan och bred ut den.
3. Flytta upp gallret i ugnen och höj till 200 grader
4. Grädda ytterligare ca 5 minuter tills glasyren fått färg