Saffranskladdkaka med tosca

(null)
 
Saffranskladdkaka
 
150 g smör 
3 dl strösocker 
ägg 
1,5 dl vetemjöl 
1 nypa salt 
1,5 dl marsanpulver för kallvispad vaniljsås 
1 pkt saffran
1 tsk stött kardemumma

Toscaglasyr

100 g smör 
1 dl socker 
2 msk vetemjöl 
2 msk mjölk 
1 nypa salt 
150 g rostade hackade mandlar och hasselnötter
 
Ugn: 180 grader.

Gör såhär:

Kladdkakan

1. Smält smöret och blanda i saffran och kardemumma och låt det svalna (svalna annars kan äggen koagulera).
2. Tillsätt ägg och socker i smöret och blanda ordentligt
3. Tillsätt mjöl och salt
4. Häll i Marsanpulvret och rör ihop allt till en smet
5. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 20 cm i diametern.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ugnen i ca 13-15 minuter, eller tills kanterna börjar stelna, men den fortfarande dallrar lite i mitten
7. Ta ut och låt svalna i formen 

Toscan

1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
2. Häll toscasmeten över kakan och bred ut den.
3. Flytta upp gallret i ugnen och höj till 200 grader
4. Grädda ytterligare ca 5 minuter tills glasyren fått färg