Zebrapannacotta
Här var min kaka frusen och karvad ifrån.. Inte jättesnygg.
Ingredienser:
Botten
255g oreokex
0.5dl kakao
1msk turkiskpeppar
57g smör/margarin
Vanilj och citronpannacotta:
1 vaniljstång
10 dl grädde
1 dl socker
4 gelatinblad
1 citron
Lakritspannacotta
10 dl grädde
1 dl socker
4 gelatinblad
200 g turkisk peppar
Svart karamellfärg
Gör så här:
1. Botten: Mixa kexen, lägg sedan i resten av ingredienserna. När det är klart mixat, tar du en kakform med löstagbara kanter. Sedan lägger du i smeten i formen och trycker ut de.
Vanilj och citronpannacottan
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
2. Skrapa ur vaniljstången. I en kastrull häll i grädden, socker, rivet citronskl, vaniljskrapet och stången och låt sjuda ca 15 minuter.
3. Krama ur gelantinet och låt det smälta ner i gräddblandningen.
4. Nu kommer det roliga.. Häll först vita fyllningen i mitten av bottnet, sedan svarta fyllningen mitten av vita"ringen". Och så fortsätter man tills all fyllning är slut.
Lakritspannacotta
1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2.
5. När all fyllning är i formen så skall kakan in i kylskåpet och stå tills nästa dag. Sedan är den färdig att servera!