Saftig banankaka med frosting
Receptet går att halvera och istället baka i en springform och servera med tårtbitar.

230 g smör, smält
6 dl socker
4 ägg
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3 tsk kanel + 2 tsk kanel
6 dl socker
4 ägg
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
3 tsk kanel + 2 tsk kanel
2 tsk kardemumma, mortlad
4 mogna bananer
4 mogna bananer
2 kryddmått salt
1 dl mjölk
140 g mörk choklad, hackad
140 g mörk choklad, hackad
Frosting
400g smält smör
10-12 dl florsocker
2 äggulor
2 msk vaniljsocker
Kokos eller liknande till granering(efter tycke)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
1. Kakan: Blanda de torra ingredienserna socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel.
2. Rör ner smöret.
3. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda ordentligt.
4. Mosa bananerna med 2 tsk kanel och salt och rör ner samtidigt som den hackade choklad(hacka inte för små bitar)
5. Häll smeten i mindra långpanna, smörd och bröa.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Ta ut och låt kallna.
7. Frosting: Smält smöret.
8. Lägg vaniljsockret, florsockret och äggulan i en skål medan.
9. Häll sedan över smöret i skålen och vispa till en slät smet.
10. Bre detta över den svalnade kakan.
11. Ställ kallt eller låt kakan stelna innan du skär upp.
12.Garnera med exempelvis kokos/ riven choklad eller annat.