Lakritskaka

 

Ingredienser:

100 g smör

3 dl strösocker

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 ägg

1, 5 dl vetemjöl

 

Fudge: 

1 påse Turkisk Pepper

3 dl laktosfri vispgrädde

4 dl strösocker

4 msk ljus sirap

50g smör

200g mjölkchoklad 

svart karamellfärg

 

Såhär gör du:

Kakan:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Det kan se ut som att smeten skurit sig men den kommer att bli slät när alla ingredienser är i.

3. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist mjölet. Rör till en slät smet och häll den i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15–20 min. Den ska vara lite kladdig.

Låt den svalna.

Fudge:

1. Krossa Turkisk Pepper. Blanda sedan gädde, socker, sirap, smör och krosset i en kastrull och
koka uppm låt sjuda. 

2. Rör ner chokladen så den smälter

3. Tillsätt så mycket karamellfärg du önskar.

4.  Rör ordentligt, låt svalna ett litet tag, häll sedan över fudgen på den ljumna kakan.