Knäckflarn med smörkräm

 
Ingredienser:
 
Knäckflarn:
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl havregryn
1  tsk vaniljsocker
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
 
Smörkräm:
115 g mjuknat smör
250 g floursocker
2 tsk hett vatten
 
Ugn: 200 grader
 
 
Gör såhär:
 
Smält smöret
 
 
1. Blanda samma mjöl och bakpulver, tillsätt sedan resten av ingredienserna och sist smöret.
 
2. Ta en sked och klicka ut små "femkronor" på bakplåtspapper.
 
3. Grädda i mitten av ugen 5-7 min.
 
4. När flarnen är i ugnen börja då med smörkrämen. 
 
5. Smöret måste ha stått ute ett tag så den hunnit blivit mjuk och rumstemprerad.
 
6. Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt krämen om så vill. Jag blandar halva med vaniljsocker och andra med kakao.
 
7. När du tar ut flarnen, låt vila en stund.
 
8. Sprita smörkram mellan två flarn och tryck ihop.
 
Klart!