Geisharutor

Ingredienser:
Hasselnöttessmör
250g hasselnötter
Rapsolja
2 krm salt
150 g ljus choklad
Smörfyllning
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
200 g färskost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
Valfria kex (något du har över i skafferiet)
150 g choklad
Gör såhär:
Hasselnöttessmör
Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram och förbered 150 g smör till nästa moment, så att det hinner mjukna upp.
1. Rosta hasselnötterna i ugnen ca. 10-15 min tills skalet släpper lätt.
2. Gnugga bort allt skal från nötterna (så gott det går)

3. Mixa nötterna i matberedare eller blender tills nötternas naturliga fetter kommer ut. Kan ta tid. I slutet kan du i jämn stråle tillsätta olja, stanna när du har en fin ganska lös konsistens på nötterna och tillsätt salt.

4. Smält chokladen försiktigt i Micro eller över vattenbad. Fortsätt i matberedaren och blanda ner chokladen. Ställ åt sidan.

Smörfyllning
5. Vispa det rumsvarma smöret med sockret tills det vitnar.
6. Blanda i övriga ingredienser och rör försiktigt samman.
7. Återgå till matberedaren och häll i en näve kex och mixa tills allt är "krossat".

8. Häll över smörblandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet. Tycker du konsistensen är för läs kan du tillsätta mer florsocker.

9. Häll smeten i en avlång form och ställ in i frysen tills kakan stelnat.

10. Smält choklad och häll över kakan. Ställ in i frysen igen och skrär sedan upp i rutor.
