Key Lime Pie
Ingredienser:
Botten
10 stycken digestivekex
75 g smör
Fyllning
3 dl vispgrädde
300 g färskost
rivet skal från 3 limefrukter
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
ev. någon droppe grön pastafärg (kan uteslutas)
Garnering
1 äggvita
0,5 dl strösocker
Lime
Kexsmulor
Gör såhär:
Botten
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllning
- Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke.
- I en annan bunke vispar du samman resten av ingredienserna. Häll sedan över den smeten i vispgrädden och vispa tills allt gått ihop.
- Häll upp fyllningen i pajskalet och i silikonformarna om du ska använda det och låt sedan alltsammans stå i frysen i minst 6 timmar innan du ska dekorera och servera.




Garnering
- Vispa äggvitan till ett fast skum i en värmetålig bunke eller skål.
- Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning.
- Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
- Ta bort bunken från värmen och vispa tills den svalnat helt.
- Spritsa din paj med marängen, bränn av den och dekorera sedan gärna med rivet limeskal och limeskivor.
- Pajen behöver ha stått ute i 30 minuter innan servering för att hinna gå från fryst till krämig. Efter att den varit frusen 1 gång kan den förvaras i kylskåpet.
