Blåbärspaj

Till en paj :
Botten:
50 gram smör
0,3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,4 tsk bakpulpajver
1 nypa salt
Bär blandning:
2 dl blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1tsk florsocker
1 dl grädde
Smuldeg :
200 gram smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här :
Ställ först ugnen på 175 grader.
Rör ihop tärnat smör med socker, vailjsocker, salt, bakpulver och vetemjöl.
Platta ut degen längst ner i en form. Grädda botten i ca. 10 min.
Ta ut kakan och sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser i bärblandningen och häll över botten.
Tärna smöret i en bunke, mät upp mjöl och socker och rör ner med smöret, tillsätt vaniljsockret och salt.
Arbeta ihop till en smulig deg och Strö sedan ut detta över bärblandningen.


Servera med kall vaniljsås.