Red velvet cupcakes

Ingredienser
Red velvet cupcakes
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
2 dl solrosolja
1 st ägg
1 msk röd velvet koncentrat / 1 msk röd matfärg
1 tsk vaniljsocker
1, 5 dl filmjök
2 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk bikarbonat
Cream cheese frosting
300 g färskost
100 smör, rumstempererat
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Cupcakes
1.Sätt ugnen på 175 grader och placera ut muffinsformarna, använd gärna en muffinsplåt.
2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och kanel i en bunke.
3. Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägg, under vispning därefter karamellfärg.
4. Sikta ner mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
5. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, så att det skummar, rör ner blandningen i smeten.
6. Fyll smeten i formarna ca 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt muffinsarna svalna helt innan de garneras med frosting.
Cream cheese frosting
1. Vispa färskost och smör krämigt med elvsip.
2. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn frosting med slickepott.
3. Spritsa frostingen på kakan.
4. Färdiga att servera!

