Pina Colada-bakelser






150 g smör
3 ägg
3,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl marsanpulver för kallvispad vaniljsås
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ljus rom (ex. Bacardi, går att utesluta)
1 nypa salt
Kokosmousse
350 g grädde
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost
60 g florsocker
60 g kokos
100 g vitchoklad
Ananas-spegel
0,5 dl ananasjuice
0,5 dl citronsaft(ca 1/2 citron)
1 msk socker
1 gelatinblad
Ugn: 175 grader.
Gör såhär:
Vaniljkladdkaka
1. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna.
2. Tillsätt därefter ägg, rom och socker i smöret och blanda ordentligt.
3. Sikta ner resterande ingredienser.
4. Häll smeten i cirkelformade silikonformar. Finns HÄR. Går lika bra i springform, ca 20 cm i diametern.
5. Grädda kakan i mitt av ugnen ugnen i ca 10-13 minuter, eller tills kanterna börjar stelna, men den fortfarande dallrar lite i mitten. Gräddar du i en springform kommer du behöva grädda kakan några minuter extra.
6. Ta ut och låt svalna helt i formen.
Kokosmousse
1. I en matberedare eller blender mixa florsocker, vaniljsocker och kokos tills att kokosen blivit sönder mixade.
2. Smält chokladen över ett vatten bad.
3. Därefter vispa kokos-blandningen med färskosten och rör ner den vita chokladen.
3. Vispa grädden till hårda toppar(var försiktig så att du inte vispar för mycket)
4. Vänd kokosröran i grädden rör tills den är helt blanda.
5. Med en sked, för kokos-moussen över kladdkakabotten som du låter vara kvar i silikonformen.
Ställ silikonformen i frysen minst 2 timmar.
Ananas-spegel
När kokos-moussen fryst tar du ut silikonformen från frysen och börjar med ananas-spegeln.
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
2. I en kastrull blanda resterande ingredienser, värm försiktigt tills sockerkristllerna smält.
3. Rör då ner gelatinbladet, rör tills att den löst upp sig.
4. Låt svalna något, häll sedan ananas-blandningen över kokos-moussen som du fortfarande låter vara kvar i silikonformen.
5. Ställ snabbt in silikonformen i frysen igen eller ställ kall tills det går att trycka ut moussebakelse ut formen.
(Har du bakat i en springform så gör du liknande men stelningstiden kommer ta lite längre tid)
6. Ta ur moussebakelserna ur formarna, dekorera efter tycke. Jag dekorerade med ananasskivor och drink-paraplyer!