Hallon & Latriks-bakelser


Chokladkaka
125 g smör
1,5 dl mjölk
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
Lakritskolasås - SE HÄR
Dekorering
200- 400 g marsipan - lakrits
2 dl grädde
0,5 dl florsocker
1 dl hallon, frysta
1 msk socker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform ca 22 cm.
2. Smält smör i en kastrull, ta frqn plattan och rör ner mjölken och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. I en ny bunke blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
5. Vänd ner vetemjöl- och smörblandningen i ägg och socker visper. Rör tills kombinerat.
6. Baka kaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Testa med provsticka att den är genomgräddad.
7. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Börja medans med nästa steg.
Lakritskolasås
Se och följ recept HÄR.
Montering
1. Kavla marsipanen tunt.
2. Stansa ut cylinderfomade bitar från chokladkakan.
3. Klä kanterna med marsipan på de stansade bitarna.
4. Med sked lägg försiktigt lite kolasås på toppen av de marsipanklädda chokladkakorna.
5. Vispa grädde och florsocker till mjuka toppar men inte för löst.
6. Blanda socker och hallon i en finmaskigt sil. Pressa med gaffel så att saften från hallonen droppar ner i grädden. Rör därefter försiktigt ner saften i grädde, var försiktigt så att du inte rör grädden grynig! Tillsätt ev. Lite rosa pasta färg om du vill ha en starkare rosa färg.
7. Spritsa grädden ovan på lakrits-bakelserna.