Rosa leopardkakor




Deg

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Rosa pastafärg

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 160 grader. 

2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg, använd gärna matberedare. 

3. Dela därefter degen i tre delar. Dela den i en större bit som är 3/5 och degen och dela sedan resterande deg i två. Då har du 3/5 och 1/5 och 1/5. Färga båda dom mindre bitarna i rosa, en i ljusrosa och en i mörkrosa. 

Plasta in de tre degarna och låt dem vila i kylen ca 60 minuter.

4. Kavla därefter först ut den mörkrosa-degen på längden. Kavla den så att den blir avlång i en rektangulär form. Ca 4-5 cm på kortsidan. 

5. Rulla den ljusrosa-degen till ca 3 cm tjock och lika lång som den mörkare längden och lägg den ovanpå den mörkrosa. 

7. Rulla sen ihop, så att du rullar in den ljusare i den mörkare. Den mörkrosa behöver inte täcka den ljusa helt. 

Lägg in rullen i frysen i 15 minuter.

8. Kavla medan ut den ljusa orörda degen. 

9. Ta ut rullen och skär i bitar, ca 3mm tjocka. Dessa kommer att bli leopardfläckarna. 

10. Placera ut bitarna över den utkavlade degen och kavla in dom. 

11. När du är nöjd med mönstret stansar du ut cirklar från degen och lägger dom försiktigt med jämnt mellanrum på ett bakplåtspapper. 

12. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 min. Ta ut kakorna innan kanterna börjar bli bruna. 

13. Låt svalna helt. 

Färdiga att äta som dom är!