S'mores-paj




Pajskal
250 g Lotuskex 
100 g smör

Chokladkräm
200 g mörk choklad
1,5 dl grädde
2 äggulor 
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker 
1 nypa salt
1 msk smör, rumsvarmt 

Marshmallowfluff

Gör såhär:

Pajbotten

1. Mixa kexen till ett smul blanda därefter ner sockret. 

2. Smält smöret och tillsätt smöret i en tunn stråle medan du blandar allt samman. 

3. När kexblandningen känns saftig och formbar men ändå smulig så är den klar, det ska enkelt gå att forma och trycka ut i en pajform. (Det kan vara lite olika fett mängd i kex så det kan variera beroende på vilka kex du använder den här gången använde jag Lotus kex, men digestivekex fungerar lika bra, men ev kan du behöva mixtra lite med mer eller mindre smör) 

3. När du täckt botten och kanterna i din pajform gräddar pajbotten i ca 15-20 min, den ska svälla lite och få ett lite mörkare gyllene utseende. 

4. Ta ut formen och låt svalna helt.

Gör medan chokladkrämen. 

Chokladkräm 

1. Värm grädden utan att koka.

2. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackad choklad. 

3. Vispa ner resterande ingredienser förutom smöret. 

4. Avsluta med det rumsvarma smöret. 

5. När smeten är sval kan du hälla krämen i pajskalet. 

Garnera

1. Spritsa eller klicka ut marchmallow över kakan(gör detta just innan servering). Gör du den dagen innan går det bra att låta kakan stå i kylskåpet över natten. Då dekorerar du isåfall med marchmallowfluffet just innan servering. 

2. Bränn sedan av med en gasolbrännare. 

Färdig att servera!