Silviakaka med mangoglasyr



Ingredienser 

Kaka - ca 40 rutor 
6 ägg
5 1/5 dl strösocker ( 495 gr)
6 dl vetemjöl ( 360 gr)
1 msk bakpulver
3 dl kokande vatten.

Mangoglasyr
300 g smör
3,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 äggulor
1 citron
Mangopuré (200 g mango + 3 dl florsocker) 
ca 2 dl kokosflingor

Gör såhär:

Kaka

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Sikta mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker i bunken och tillsist samtidigt det kokande vattnet.

3. Häll smeten i en klädd långpanna. Grädd kakan i mitten av i ugnen i 175 grader, cirka 20-25 minuter eller tills kakan är torr i mitten. En provsticka ska komma ut torr.

Mangoglasyr

1. Smält smöret tillsammans med socker och vaniljsocker i en kastrull. 

2. Mixa mangon tillsammans med florsocker och saften från en citron.

3. Ta kastrullen från värmen och rör i resten av ingredienserna förutom kokosen. Vispa kraftigt. (Vill du ha med citrussmak riv då gärna ner citronskalet i smeten) 

4. Låt svalna något, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö ett jämnt lager med kokos över kakan.

5. Färdig att servera!