Mangomuffins


Muffin – ca 15 st
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 nypa kardemumma, mortlad

Mangocurd
Se recept HÄR 

Mangomousse
3 gelatinblad
1,5 dl grädde
400 g färskost
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl mangopure (250g mango + 2 dl florsocker)

Muffin

Sätt ugnen på 200 grader.

1.Smält smöret och låt svalna något.

2 .Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda övriga torra ingredienserna i separat bunke.

4. Häll mjölk i det avsvalnade smöret. Rör därefter försiktigt ner lite av mjölblandningen och smörblandningen i taget vänd ihop allt försiktigt.

5. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Den här gånger gjorde jag egna formar av bakplåtspapper. Fyll dem till 2/3.

6. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 minuter i 200 grader. Tiden kan också variera beroende på vilken storlek du gör på muffinsarna. Testa med sticka, den ska komma ut helt torr. Låt sedan svalna.

Gör medan moussen.

Mangomousse 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är mjuka.

2. Mixa det avrunna mangobitarna till en pure tillsammans med florsocker.

3. Krama ur gelatinbladen och smält dom i en kastrull tillsammans med 0,5 dl av den mixade mangopurén. Rör om tills gelatinet smält samman.

4. Vispa grädden försiktigt, du får inte vispa för hårt.

5. Blanda samman färskosten, florsocker, vaniljsocker och hälften av mangopurén.

6. Häll mangopuré från kastrullen i tunn stråle i ostmassan under ständig omrörning.

7. Vänd sist försiktigt ner grädden lite i taget.

8. Häll över mangoblandningen i en stor spritspåse.

Montering 

1. Gör gärna ett hål och gröp ur lite i muffinsen mitt så att moussen kommer ner lite i muffinsen. 

2. Spritsa sedan valfritt mönster över muffinsarna. 

3. Dekorera med frysta hallon, mango eller annat!