Hemgjord kexchoklad med Hemgjord kexchoklad med baylies



Kexchoklad, 10 st:
10 smörgåsrån
200 g mjölkchoklad

Bailey's fyllning 
150 g ljus choklad 
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl Bailey 
1 msk espresso/stark kaffe
0,5 dl karamelliserad mjölk

Gör såhär:

Baileyskräm 
1. Hacka chokladen smått och lägg i en värmetåligbunke.

2. Koka upp försiktigt grädde, baylies, kaffet och karamelliserad mjölk. 

3. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör snabbt tills chokladen smält. 

4. Lägg över blandningen i en spritspåse. 

Montering - Kexchoklad 

1. Dela smörgåsrånen i tre delar så att du får 30 stycken jämnstora delar. 

2. Lägg 10 av dom på ett bakplåtspapper.

3. Spritsa ett tunt lager baylieskräm på smörgåsrånen och lägg sedan på ett till smörgåsrån på varje. Gör sedan ett till lager och lägg på ett rån så att du har 2 lager med fyllning och 3 smörgåsrån på höjden.

3. Ställ in snabbt i frysen eller kyl för att stelna. 

4. Smält mjölkchoklad medan.

5. Ta ut kexchokladen och doppa i den smälta chokladen. 

6. Lägg de doppade kexen på ett galler och låt droppa av. Alt. bakplåtspapper. 

7. Ställ därefter in i frys eller kyl för att få chokladen att stelna.

Därefter är kexchoklad redo att avnjutas, kanske med ett glas Oboy?!😋