Karamelliserade mjök

Hur perfekt att kunna koka sin egna karmelliserade mjölk? Karmelliserad mjölk är som en kolasås som är väldigt populär som fyllning och används även ofta som ingrediens bakverk.
Ingredienser:
1 l mjölk, 3% fetthal
5 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
Gör såhär:
1. Häll upp mjölken i en stor tjockbottnad kastrull och koka upp.
2. När mjölken kokar tar du av kastrullen från plattan och tillsätter strösockret och bikarbonat. Sätt kastrullen på plattan och rör tills sockerkristallerna smält.
3. Sänk värmen på spisen till låg värme, detta beror såklart på vilken spis du har, men jag hade på 3 av 12. Låt blandningen sjuda i 2-3 timmar rör under tiden om lite då och då.
4. Du kommer känna efter någon timme hur blandningen tjocknar och färgen blir mer karamell lik. När den tjocknat och du känner dig nöjd silar du den genom en finmaskig sil. Förvara i tät burk i kylsået. När den svalnat helt och tjocknat är den redo att användas.