Chokladtarletter med kaffeganache

Ingredienser
Chokladmördeg
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
Fyllning
Karmeliserad mjölk alt. annan kolasås
Flingsalt
Kaffeganach
2 tsk snabbkaffepulver
1,5 dl vispgrädde
200 g mörkchoklad
25 g smör
200 g mörkchoklad
25 g smör
Gör såhär:
Mördegsbotten
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta ihop degen.
3. Knäck i ett ägg och blanda. Arbeta degen så lite som möjligt. Låt vila i kyl 20 minuter.
4. Tryck ut degen i en små portionsformar. Nagga degen med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 20 minuter igen innan du kör in dom i ugnen.
5. Grädde i 12-15 minuter
6. När tarletterna är klara i ugnen tar du ut dom och låter dom svalna något innan du tar ut dom ur formen.
Kaffeganache
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och kaffepulvret i en kastrull.
3. När grädden kokar häller du den över chokladen och rör tills allt är blandat.
4. Tillsätt de rumsvarma smöret och rör chokladblandingen jämn.
5. Häll ganachen direkt i en spritspåse och lägg åt sidan medan du monterar fyllningen i tarletterna.
6. Klicka i en matsked med kolasås eller karamelliserad mjölk i mitten av varje tarlett och smula över lite flingsalt.
7. Spritsa nu ganachen ovan på karamellen på varje tarlett.

Klart!