Chokladtarletter med kaffeganache


Ingredienser 
 
Chokladmördeg
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker 
1 krm salt
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
 
Fyllning 
Karmeliserad mjölk alt. annan kolasås
Flingsalt
 
Kaffeganach 
2 tsk snabbkaffepulver 
1,5 dl vispgrädde
200 g mörkchoklad
25 g smör
 
Gör såhär:
 
Mördegsbotten
 1. Blanda alla torra ingredienser.
 
2. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta ihop degen.
 
3. Knäck i ett ägg och blanda. Arbeta degen så lite som möjligt. Låt vila i kyl 20 minuter.
 
4. Tryck ut degen i en små portionsformar. Nagga degen med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 20 minuter igen innan du kör in dom i ugnen.
 
5. Grädde i 12-15 minuter
 
6. När tarletterna är klara i ugnen tar du ut dom och låter dom svalna något innan du tar ut dom ur formen.
 
Kaffeganache
 
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
 
2. Koka upp grädden och kaffepulvret i en kastrull.
 
3. När grädden kokar häller du den över chokladen och rör tills allt är blandat. 
 
4. Tillsätt de rumsvarma smöret och rör chokladblandingen jämn.
 
5. Häll ganachen direkt i en spritspåse och lägg åt sidan medan du monterar fyllningen i tarletterna. 
 
6. Klicka i en matsked med kolasås eller karamelliserad mjölk i mitten av varje tarlett och smula över lite flingsalt.
 
7. Spritsa nu ganachen ovan på karamellen på varje tarlett.
 
 
Klart!