Dark chocolate loaf cake


Ingredienser

Chokladlimpa, två stycken 

120 g mörk choklad hackad
65 g kakaopulver  
1 dl mjölk
1,5 dl kokande vatten  
2 tsk snabbkaffe 
300 g strösocker
1 tsk salt
1, 3 dl yoghurt 
0,7 dl rapsolja 
250 g vetemjöl
2 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 äggula
2 msk vaniljextrakt

Chokladglasyr
75 g smör
0,5 dl grädde
150 g mörkchoklad
2 dl florsocker

Gör såhär:

Chokladlimpa:
1. Sätt ugnen på 175 grader och fodra två brödfrom.

2. Lägg den hackade chokladen och kakaopulvret i en stor skål och lägg den åt sidan.

3. Värm vattnet och mjölken i en kastrull, tillsätt snabbkaffe och rör och låt det lösa upp. När blandning börjar koka tar du kastrullen från plattan och häller den över den hackad choklad och kakaopulver. Låt va en minut eller två. Rör om försiktigt och blanda samman. 

2. Vispa ner sockret och salt. Blanda därefter ner yoghurt och olja. 

3. När blandningen svalnat något du tillsätta äggen en efter en och blanda efter varje. Lägg sedan i vaniljpulver. (Lägg inte till äggen när något smetet är för varm, då kan äggen kaguelerar blandningen förstörs) 

4. I en separat skål, blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör om.

5. Skita mjölblandningen i din andra bunke och blanda försiktigt tills du inte längre ser några torra ingredienser. Blanda inte för mycket. Dela smeten mellan de två limpformarna.

6. Baka dina i cirka 38-45 minuter. Kolla med tandpetare I mitten av kakan, kommer den ut ren är bröden färdiga. 

7. Låt svalna något innan du tar ur dom ur formarna.

8. Lägg limporna på galler och låt svalna helt medan, börja medan med glasyren. 

Chokladglasyr 
1. Smält smöret. 

2. Häll i grädde och låt koka upp.

3. Ta från värmen. Hacka och tillsätt chokladen. Rör samman tills chokladen smält. Tillsätt florsockret och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren på kakansrygg. 

4. Låt stelna.

5. Nu är limporna klar att serveras.