Snickerspaj - Muurikka


Ingredienser 

Smuldeg:
1 dl socker
1,5 dl havregyrn
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
125g smör rumsvarmt

Snickers:
2 dl kokos
2 dl krossade jordnötter
1 dl grädde
75 g smör
2 dl mini marschammlow
2 dl vit choklad
2 dl mörkchoklad
1 frp karmeliseradmjölk

Gör såhär:

Paj
1. Ta fram smöret i tid och skär upp i kuber. 

2. Blanda alla torra ingredienser ingredienser i en bunke. 

3. Tillsätt sedan smöret och arbeta in det i mjölblandningen. 

4. Lägg i en tät bytta som du kan ta med dig ut till muurikkan. 

Snickers 

1. Förbered alla ingredienser i skålar/burkar eller original förpackningar som du ska ta med ut med muurikkan. 

2. Hacka vit och mörk choklad, går bra att bara välja en choklad sort för att förenkla. 

3. Ingredienser som du kan blanda är kokos och jordnötter. 

4. Ska du iväg långt så kan du skippa grädde och smöret. Kolan kommer dock bli lite tjockare men det funkar utmärkt ändå. 

När du tillagar pajen:
1. Häll ut all smuldeg på den varma muurikkan. 

2. Stek en stund till smöret börjar binda ihop och bli lite knäckig I konsistensen. Den är bättre att steka för lite än förmycket.

3. Dra då ut smuldegen åt sidan. Så att du får en tom yta i mitten och Smuldeg längst kanterna som "ramar in" mitten. 

4. Häll då ut och börja steka jordnötter och kokos till det börjar ta färg. 

5. Tillsätt så smöret, grädde och den vita chokladen alt. hälften av chokladen om du inte tog vit choklad, rör samman. 

6. Tillsätt då marshmallow och häll ut den karmeliseradmjölken. Låt allt koka ihop till en Jordnötskola. 

7. Dra in smulpajen mot kolan så att de ligger motvarandra och bildar en paj. 

8. Avsluta med att hälla den mörka chokladen över kolan. Låt den smälta en aning. 

9. Ta muurikan från elden och den är färdig att servera! 

10. Servera gärna med glass eller vaniljsås. 

Klart!