Korvbröd


Gör ditt eget korvbröd till korv-måltiderna.
Ingredienser
25 g färsk jäst
2,5 dl kall mjölk
50 g rumstempererat smör
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
Ugn: 225 grader.
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut jästen med ca 0,5 dl av mjölken.
2. Tillsätt resterande mjölk samt smöret, salt och mjöl och arbeta degen ca 10 minuter. Tillsätt ev mer mjöl om du tycker att det behövs.
3. Strö över lite mjöl över degen och täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1h.
4. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den.
5. Rulla ut degen och dela den i 10 lika stora bitar. Forma varje bit till runda bullar inte avlånga. Låt om sedan vila ca15 min innan du formar dina bullar till avlånga.
6. Rulla nu ut varje bulle till avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk ca 40 minuter.
7. Vispa upp ägget och pensla bröden. Strö på valfri garnering.
8. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
9. Ta ut bröden och låt svalna på galler under bakduk.
10. Sedan är dom redo att servera din korv i!
