Bananens dag - banankolasås


En superenkel kolasås och fantastiskt god för alla som gillar banan! Ett måste att testa för alla banan älskare!!! Kanske något att göra till marängsvissen? Eller bara äta till glass!
Ingredienser
2 dl socker
100 g smör
2 frusna bananer
Gör såhär:
1. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och värm med ganska hög värme.
2. Rör om försiktigt då och då med en värmetålig slev tills allt socker har smält till en gyllenbrun vätska. Akta så att den inte bränns. Det tar lite tid men det kan gå snabbt att det bränns.
3. Ta medans fram smöret och skär upp i små kuber.
4. När allt socker är smält, släck värmen på patten och lägg i smöret, lite i taget. Sätt spisen på medelvärme igen och rör tills allt smör smält.
5.Tillsätt sedan dom frusna övermogna bananerna och låt dom smälta samman i kolan under ständig omrörning.

6. Rör om och tills bananerna är helt smälta och är i småklumpar bara.
7. Höj värmen lite och låt koka upp under omrörning. Koka till ca 120 grader.

8. Ta sedan pannan från plattan och häll upp i en skål.