Sverige schackrutor

 
 
Ingredienser
 
Sverige schackrutor
200 g smör rumsvarmt 
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Gul+ blå karamellfärg
 
Ugn: 200 grader.
 
Gör såhär:
 
1. Ta ut smöret i tid så att det blir rumsvarmt. 
2. Vispa rumsvarmt smör och socker i en bunke. 
3. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och fortsätt blanda med elvisp. 
4. Dela degen i två. Blanda ena halvan med blå karamellfärg och den andra delen med gul. 
Gör fyra långa korvar. 
5. Plasta in plastfolie och lägg i kylskåp ca 2 timmar eller frysen ca 30 minuter.
6. Gör en grund med en gul och en blå krov och bygg på med den andra gula och blåa korven. 
7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 8-10 minuter.