Rabarbercurd



Ingredienser

500g rabarber 
1 citron, saft
3 dl socker
4 äggulor
1 tsk vaniljpulver
2 msk majsstärkelse 
50 g smör 

Gör så här

1. Lägg hackade rabarber tillsammans med pressad citron i en kastrull och koka upp. Rabarberna blir tillslut mosiga och faller isär. Sila genom en finmaskig sil till en ny kastrull så att du inte får med köttet. Du kan spara köttet om du vill använda till något annat bakverk eller så. 

2. Koka upp rabarbersaften med socker. 

3. Rör ihop maizena med lite vätska och tillsätt under omrörning så de tjocknar.

4. Sänk värmen innan du tillsätter äggen(det  får inte vara varmare än 86 grader när lägg ner äggulorna) Vispa kraftigt ner äggulorna på medelvärme, höj aldrig värmen. 

5. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i kuber tillsammans med vaniljsocker. 

6. Låt svalna och häll upp i burk, den håller sig i kylskåp i ca 2 veckor.