Granatäpplepannacotta


Ett väldigt enkelt recept men supergod efterrätt! Jag väljer att förenkla mina bakelser och lägger här bara ut pannacottan. Jag stansade ut en liten rund bit av en överbliven kladdkaka och tryckte in den i botten av silikonformen efter att jag fyllt dom med pannacotta smeten, då fick pannacottan en liten "kladdkaksgömma". Men detta recept går att göra väldigt enkelt I vanliga serveringglas eller annat, du måste inte göra i silikonformar! 

Ingredienser 

2 dl granatäppeljuice
1 dl socker 
1 lime, saft 
5 dl vispgrädde
1, 5 tsk agar agar
Röd karamellfärg 

Gör såhär:

1. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och koka under konstant omrörning i ca 5 minuter. 

2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt lite karamellfärg om du vill ha den i lite finare rosafärg.

3. Häll smeten i silikonformar eller om du vill servera dom i glas eller annat så häller du direkt i dina serveringsglas. 

4. Låt stelna i kyl ca 4 h, det passar väldigt bra att göra denna efterrätt dagen innan servering! Ta fram just innan och dekorera efter eget tycke.


Klart!