Granatäpple-cheesecake


Här kommer ett magiskt recept på en fantastisk god och krämig cheesecake med smak av granatäpple!! Du behöver inte baka den eller frysa den vilken gör den väldigt enkel! 

Spröd vaniljbotten, cheesecakefyllning toppad med en granatäpple-spegel! 

Ingredienser

Botten
350 g vaniljdrömmar
20 g smör, smält 

Cheesecake 
2 dl vispgrädde 
600 g färskost 
2 dl florsocker 
1 msk vaniljsocker
1 lime, saft+ skal 
3 dl granatäppeljuice 
2 dl socker 
1 tsk agar agar

Toppingen: 
1 tsk agar agar
1 dl strösocker
1/2 lime
4 granatäpple 

Gör såhär:

1. Börja med att klä en en springform 18-22 cm med bakplåtspapper eller plastfolie, både kanter och botten. 

2. Mixa vanilj drömmarna till ett smul. Bakar du egna så hittar du mitt recept HÄR) Smält smör och bland med kexen. Tryck ut och täck botten på springformen. Låt stå i kylen medan du gör cheesecakefyllningen. 

Cheesecake

1. Blanda granatäppel-juice, socker, agar agar och saft från endast en halv lime (spara båda halvorna till kommande moment) i en kastrull. Låt stå utan värme några minuter så att agar agar pulvret sväller något. 

2. Sätt sedan kastrullen på plattan, värm försiktigt, socker kristallerna ska hinna smälta, koka sedan hastigt upp och ta kastrullen från plattan. Låt stå i rumstemperatur medan du börjar med de andra momenten. 

3. Vispa grädden försiktigt, du får inte vispa för hårt. Vänd ner färskosten. Vispa sedan ihop grädden och färskosten.

4. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och riv skal från 1 lime, vänd med en slickepott. (spara lime halvan som är "opressad" då du behöver saften till spegel) 

5. Ta nu granatäpple-saften från kastrullen och mät upp och använd endast 2 dl av den. Vänd nu samman smeten. 

6. Häll upp cheesecakesmeten i springformen över botten. Ställ tillbaka in i kylskåpet. 

Granatäpplespegel 

1. Ta kastrullen med med överbliven granatäpplesaft, och gör nu samma moment igen, blanda granatäppeljuice, socker, agar agar och saft från den överblivna halva lime i en kastrull. Låt stå utan värme några minuter så att agar agar pulvret sväller något. 

2. Sätt sedan kastrullen på plattan, värm försiktigt, sockerkristallerna ska hinna smälta, koka sedan hastigt upp och ta kastrullen från plattan. Låt svalna men inte stelna! 

3. Häll sedan granatäpplesaften över cheesecaken och ställ in i kylskåpet igen. 

Låt sedan kakan stå kallt i minst två timmar igen innan du serverar den, men gärna längre för bästa resultat. Dekorara efter eget tycke, servera och njut!