Tarte med rabarbertryffel




Tartebotten
80 g smör, rumstemprerat
50 g florsocker
20 g madelmjöl
200 g vetemjöl
1 nypa salt 
1 ägg

Rabarbertryffel
2 dl rabarbercurd HÄR
2 msk kokosgrädde, tjocka delen
400 g vit choklad

Cream cheese frosting 
50 g smör, rumsvarmt 
3 dl florsocker 
2 msk philadelphiaost 
1 msk vaniljsocker 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Dela smöret kuber och lägg i en bunke.

3. Tillsätt alla torra ingredienser och nyp ihop med smörer till en smulig massa.

4. Knäck ägget i en liten skål och ta sönder äggulan med en gaffel. Tillsätt sedan ägget lite i taget och rör tills du kan forma en deg. 

5. Dela degen i två och kavla ut dom båda mellan två bakplåtspapper var, kavla dom ca 3 mm tjock och lägg dom sedan i frysen för att vila ca 30 min. 

6. Ta degen från frysen och forma två mini-springformar. Ställ sedan tillbaka i frysen i 30 minuter.

7. Ställ sedan formarna i ugnen, 175 grader ca 15 min. 

8. Ta ut och låt vila. Börja medan med rabarber Tryffeln. 

Rabarbertryffel

1. Värm upp rabarbercurden med kokosgrädden. Köp en konservburk och ta bara den hårda delen som bildas högst upp i burken. 

2. Hacka den vita chokladen smått och lägg i en bunke. 

3. När curden nått kokpunkt tar du av den från plattan och häller den i bunken så att chokladen smälter. Rör om hela tiden tills chokladen smält. 

4. Tillsätt då det rumsvarma smöret. 

5. Häll Tryffeln på en gång medans den är varm i Pajskalet, låt stelna. 

Börja då med cream cheese frostingen. 

Cream cheese frosting

1. Vispa smör och florsocker vit och luftigt. 

2. Tillsätt philadelphia och vaniljsocker och fortsätt vispa. 

3. Lägg frostingen i en spritspåse. 

4. När tryffel fyllningen stelnar går det bra att spritsa valfritt mönster.(Det går bra att ställa tarten i kylskåpet innan du ska spritsa för att få den att stelna snabbare) 


Klart!