Citronkladdkaka med marängtäcke

Ingredienser
 
300 g smält smör
4 dl strösocker
4 st ägg
3 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk salt 
En citron, skal 

Chokladmaräng:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
50 g vit choklad
Lemon curd 
 
Ugn: 175 grader
 
Gör såhär:

Smöra och bröa en fyrkantig eller rund springform jag använde en fyrkantig springform 20x20.
 
1. Smält smöret.
 
2. Vispa ägg och socker poröst. 
 
3. Sikta och vänd ner resten av de torra ingredienserna.
 
4. Rör sist ner smöret och rivet citronskal. 
 
5. Häll smeten i springformen och grädda i 15 minuter i 175 grader.
 
6. Ta ut kakan och låt den vila en stund medan du gör marängen. 

Maräng: 

1. Smält chokladen på låg värme och låt stå.
Vispa äggvitorna till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent. Vispa på hög hastighet. 

2. Tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank maräng med styva toppar.

3. Vänd försiktigt ner chokladen i marängen. 

4. Innan du toppar kakan med marängen, klicka ut cirka en halv burk lemon curd över kakan, ha lite mellanrum mellan klickarna. Dra runt lemon curden med en tandpetare eller sticka. 

5. Toppa sedan kakan med marängen och dra även här runt lite så att du får marängen lite blandad med kakan.

6. Gädda ytterligare ca 15-20 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska kännas hårt runt om och lite svajig i mitten.

7. Ta ut och låt svalna helt innan du lossar kanten.