Muffins med svartvinbärsfrosting




Jätta goda säsongsanpassade muffins, vill du kan du även slänga i några svarta vinbär i muffinssmeten. Jag gjorde inte det men dom vart minst lika goda ändå!! Perfekt fika som alla gillar!

Ingredienser, ca 15 st. 

2 ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3.5 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk
1 nypa kardemumma, ny mald

Svartvinbärsfrosting:
200 g smör 
7 dl florsocker 
1 dl philadelphiaost 
2 msk vaniljsocker 
10st svartavinbär, förska

Ugn: 200 grader.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. 

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl, kardemumma och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Den här gånger gjorde jag egna formar av bakplåtspapper. Fyll dem till 2/3.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min, detta beror också på vilken storlek du gör muffinsarna. Testa med sticka, den ska komma ut helt torr. Låt svalna. 

Gör medan frostingen. 

1. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. 

2. Tillsätt svartavinbär och förstsätt vispa tills vi bären går sönder och det bildas en fin och jämn färg. 

3. Rör sedan ner vaniljsocker och färskostebn försiktigt tills allt är blandat. 

4. Lägg frostingen i en spritspåse med valfri tyll. 

5. Om muffinsen hunnit kallna kan du spritsa valfritt mönster över muffinsarna!