Krusbärsgrotta

En krusbärsgrotta i pajform!
Istället för att efterlikna den mest vanliga hallongrottan som vi annars brukar se så gjorde jag min som en enda stor kaka. Minst lika god! Smidig att slänga ihop och trevlig att servera, testa!
Ingredienser
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 2-3 dl krusbärssylt
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tärna smöret och arbeta degen med händerna till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i ett tunt lager längst hela botten. Använd resterande deg till kanterna, tryck degen längst kanten. Se till så att botten och kanterna sitter ihop. Snåla inte med kanterna gör dom ganska tjocka och höga. Blir det deg kvar kan du göra några vanliga grottor bredvid.
5. När du är nöjd med formen fyller du mitten med sylt.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du skär eller flyttar på den.
7. Avsluta med att pudra florsocker över kakan.

